Halloween Costume ideas 2015

"ΕΦΥΓΕ" ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΣΣΑ.

ΤΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΟ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.
ΘΛΙΨΗ - ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΣΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΣΣΑ.

Ο Σύλλογος Πανελλαδικής Αδελφότητας Καππαδοκιτών Αθήνας ''Η
ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ''
και εγώ προσωπικά πενθούμε και αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση την τελευταία Μικρασιάτισσα Καππαδόκισσα ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΤΟΓΛΟΥ συζ. ΚΩΝ/ΝΟΥ της 1ης γενιάς των διωγμένων από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Γεννήθηκε την χρονιά της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922 στο cukur (Τσουκούρ) Καισάρειας της Καππαδοκίας και σε ηλικία μόλις δύο(2) χρονών την ονόμασαν ανταλλάξιμη και την οδήγησαν στο δρόμο της προσφυγιάς μαζί με όλη την οικογένειά της και τους συγχωριανούς της Τσουκουριώτες για ανεύρεση νέας πατρίδας.
Το ταξίδι της προσφυγιάς επίπονο και δύσκολο. Η νέα της πατρίδα το Καππαδοκικό Καρδίτσας, όπου εκεί μεγάλωσε και από τα παιδικά της χρόνια μπήκε στην βιοπάλη για επιβίωση.
Στη ζωή της πορεύτηκε με τον άνδρα της, τον κυρ Κώστα προσφυγόπουλο και αυτός και έζησαν αρμονικά. Απέκτησαν πέντε (5) υπέροχα παιδιά, αλλά η τύχη της έλαχε να χάσει τον άνδρα της νωρίς, ενώ η μοίρα της της επιφύλασσε τώρα στο τελευταίο αντίο από συγγενείς και φίλους, να μην έχει δίπλα της τον γιο της τον Παύλο.
Στο πρόσωπο της κυρά Μαρίας συγκεντρώνονται όλες οι αρετές της Μικρασιάτισσας Καππαδόκισσας γιαγιάς, μάνας, γυναίκας, αδελφής, κόρης, φίλης, και αυτά δεν είναι άλλα, από την δυναμικότητα, την δραστηριότητα,την εξυπνάδα, την πραότητα, την αρχοντιά, την γενναιοδωρία, την αλληλεγγύη και την εργατικότητα.
Με το τελευταίο αυτό ταξίδι η κυρά Μαρία κλείνει δυστυχώς για εμάς τους απανταχού Καππαδοκίτες Καρδίτσας η σελίδα της 1ης γενιάς των προσφύγων προγόνων μας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της για τον χαμό της.Τόσο η ίδια ως άνθρωπος όσο και η σφραγίδα της τελευταίας μικρασιάτισσας θα μείνει σε όλους μας και σε όλες τις μετέπειτα γενιές αξέχαστη. Εμείς οι απόγονοι της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς σε αποχαιρετούμε και σου υποσχόμεθα με βεβαιότητα, ότι το ονομά σου και η φιγούρα σου, θα μείνει σε όλους μας, ως η σφραγίδα της τελευταίας Τσουκουριώτισσας-Καππαδόκισσας Καρδίτσας.

Καλό σου ταξίδι κυρά Μαρία στο δεύτερο και τελευταίο ταξίδι σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της δεύτερης πατρίδας σου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget