Halloween Costume ideas 2015

Ιτσλί [Γλυκό]

Τι χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη:

    1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι (κατα προτίμηση φυσικό)
    1 κ.γ κοφτό σόδα
    2 φλ. τσαγιού βούτυρο
    1 φλ. του καφέ ζάχαρη
    Ξύσμα πορτοκαλιού
    Αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει μαλακή η ζύμη)

Για την γέμιση:

    1 φλ. του καφέ ζάχαρη
    300 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
    1 κουτ. κανέλα
    1/2 κουτ. γαρύφαλο

Για το σιρόπι:

    4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2 φλ. τσαγιού νερό
    1 κουτ. χυμό λεμονιού



Πως το κάνουμε:

    Φτιάχνετε την ζύμη: Ανακατεύετε το βούτυρο, το χυμό, τη σόδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέτετε αρκετό αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να "γίνει" η ζύμη.
    Φτιάχνετε την γέμιση: Ανακατεύετε την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλο.
    Ετοιμασία: Παίρνετε την ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, το πιέζετε να γίνει πλατύ και στο κέντρο του βάζετε ένα κουταλάκι από τη γέμιση. Το κλείνετε μέσα στην ζύμη και δίνετε σχήμα τριγώνου. Με τα δάχτυλα μετά το "τσιμπάτε" στην άκρη. Τα κάνετε όλα έτσι.
    Τα βάζετε σε ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου.
    Φτιάχνετε το σιρόπι: Βράζετε την ζάχαρη και το χ
υμό.
    Όταν βγάλετε τα ιτσλί από τον φούρνο όσο είναι ακόμα ζεστά ρίχνετε το σιρόπι.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget