Halloween Costume ideas 2015

Ζητείται λύση για την εύρυθμη μεταφορά των μαθητών

Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων για να διασφαλιστεί η εύρυθμη μεταφορά των μαθητών σε όλα τα σχολεία εντός των ορίων του, ζητά ο Δήμος Καρδίτσας, καθώς, παρά το γεγονός ότι προέβη έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, οι σχετικοί διαγωνισμοί για αρκετά μαθητικά δρομολόγια απέβησαν άγονοι, εξ’ αιτίας του τρόπου υπολογισμού της αποζημίωσης των επαγγελματιών που κρίθηκε ασύμφορος από τους ίδιους.
Το πρόβλημα αφορά σχεδόν όλους τους Δήμους της χώρας, γι’ αυτό και, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Διαφάνειας και Αναδιοργάνωσης του Δήμου Καρδίτσας κ. Νικ. Καραγιάννης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το ζήτημα, υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα.
Για το λόγο αυτό απέστειλε σχετικές επιστολές προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η επιστολή
Στην επιστολή που υπογράφει αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΜΑ: « Μεταφορά μαθητών»

Σε σχέση με το παραπάνω θέμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Καρδίτσας μέχρι σήμερα έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να εξασφαλιστεί  η εύρυθμη μεταφορά των μαθητών. Από τον Αύγουστο του 2011 ετοιμάσαμε και δημοσιεύσαμε την απαιτούμενη προκήρυξη του διαγωνισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.224.677,24 €.  πλέον ΦΠΑ 13% ( 159.210,04 €), ήτοι συνολική δαπάνη 1.383.887,28 €. Στις 24 Οκτωβρίου έγινε ο διαγωνισμός  και στις 31 Οκτωβρίου ο επαναληπτικός. Τα αποτελέσματα  στάλθηκαν για προληπτικό έλεγχο νομιμότητας στο ελεγκτικό συνέδριο στις 13/12/2011 ( Z τμήμα Ελεγκτικού Συνεδρίου), αφού νομιμοποιήθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας.
Εν τούτοις, αρκετά δρομολόγια (25 δρομολόγια με ταξί – συνολικός αριθμός παιδιών 71, εκ των οποίων 8 με ειδικές ανάγκες) έμειναν άγονα. Επίσης στα παραπάνω δεν συνυπολογίστηκαν τα δρομολόγια που θα προκύψουν από νέες εγγραφές. Αιτία, ο μαθηματικός τύπος του υπουργείου που προβλέπει αρκετά χαμηλότερες τιμές, με αποτέλεσμα πολλά δρομολόγια του ορεινού και ημιορεινού όγκου του δήμου μας να θεωρούνται ασύμφορα. Εμείς, διαβλέποντας τον κίνδυνο, είχαμε ζητήσει από το Υπουργείο να βγουν τα δρομολόγια «πακέτο». Δεν εισακουστήκαμε. Οι αρμόδιοι μας είπαν ότι τα δρομολόγια πρέπει να βγουν στο διαγωνισμό ένα-ένα . Έτσι, το ΚΤΕΛ, τα Αστικά Λεωφορεία και τα ΤΑΞΙ  ‘χτύπησαν’ αυτά που ήθελαν και τα άλλα που τα έκριναν ασύμφορα τα άφησαν.
Ο Δήμος μας επικοινώνησε επανειλημμένως με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών για εξεύρεση συνολικής λύσης δεδομένου ότι  το παραπάνω αποτελεί πρόβλημα όλων των δήμων της Ελλάδας.
Έτσι, χωρίς να έχουμε ευθύνη, δεχόμαστε τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους και  δεν δέχονται την επιδότηση των 0,35€ ανά χιλιόμετρο που προβλέπει ρητά ο νόμος. Κατά συνέπεια, είναι ορατός ο κίνδυνος να διακοπεί η μεταφορά μαθητών σε κάποιες περιοχές διότι οι γονείς δηλώνουν αδυναμία να μεταφέρουν τα παιδιά τους.
Πρέπει λοιπόν,  με δεδομένη τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου , να δώσετε μια λύση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών μας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες»


Τα «άγονα» μαθητικά δρομολόγια
1
ΜΟΣΧΑΤΟ-Δ.Σ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤ 1
2
ΡΑΖΙΑ-Δ.Σ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ + ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 4
3
ΓΕΩΡΓΙΚΟ-Δ.Σ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ & ΟΛΟΗΜΕΡΟ 4
4
ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ (9ο Δ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)-ΣΤΑΥΡΟΣ (11ο Δ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) 2
5
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ-6ο Δ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1
6
ΑΠΙΔΙΑ-ΔΑΦΝΟΣΠΗΛΙΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ 2
7
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 3
8
ΡΑΖΙΑ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 3
9
ΣΟΦΑΔΕΣ-ΚΑΡΠΟΧΩΡΙ-ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ 2
10
ΠΤΕΛΟΠΟΥΛΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1
11
ΠΥΡΓΟΣ ΚΙΕΡΙΟΥ -ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2
12
ΠΑΛΙΟΥΡΙ-Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ 10
13
ΑΡΤΕΣΙΑΝΟ- ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1
14
ΓΟΡΓΟΒΙΤΕΣ- ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2
15
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΠΤΕΛΟΠΟΥΛΑ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ – ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 4
16
ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑ- ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2
17
ΠΑΛΑΜΑΣ-ΕΠΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1
18
ΑΓΙΟΠΗΓΗ-ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΜΟΥΣΙΚΟ 3
19
ΠΑΛΙΟΚΚΛΗΣΙ-ΚΑΝΑΛΙΑ
20
ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΟ-ΣΟΦΑΔΕΣ ΕΠΑΣ 2
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1
ΚΕΠΕΠ -ΚΑΡΔΙΤΣΑ- Ε.Δ.Σ. 3
2
ΣΥΚΕΩΝΑ-ΠΑΛΑΜΑΣ-Ε.Δ.Σ. 3
3
ΚΟΡΔΑ-Ε.Δ.Σ. 1
4
ΒΕΛΕΣΙΩΤΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ-Ε.Δ.Σ.
Ετικέτες

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget