Halloween Costume ideas 2015

Τα ''30α ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ''

1
Τα ήθη και τα έθιμα είναι στοιχεία πολιτισμού.
Ήθη και έθιμα κοινωνικά, θρησκευτικά,πολιτικά, μαρτυρούν την ανάγκη του ανθρώπου , ότι ανήκει κάπου,ότι είναι συνεχιστής μιας «ομάδας» ,ενός λαού,που διέπεται από γενικές αρχές δικαίου, συμπεριφοράς,αντίληψης,και προσδοκίας .
Τα γόνιμο πνεύμα και η σοφία των κατοίκων του  Καππαδοκικού,   δημιούργησαν ένα χωριό γεμάτο ομορφιά και ζωντάνια, όπως  αλώστε και άλλες  μικρασιατικές κοινότητες  αναπολώντας τις αλησμόνητες πατρίδες. 



Ο  σκοπός    των  συλλόγων  είναι η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων του χωριού,αλλά και  η διαφύλαξη στοιχείων σχετικών με τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων του.
Αγαπητοί πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού. 
Τα '30α ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ'' θέλω να μου φέρουν θυμίσεις του παππού μου ,τις ατέλειωτες ιστορίες για την πατρίδα που έλεγαν οι γιαγιάδες   μας, το δύσκολο ταξίδι της  προσφυγιάς αλλά συνάμα και τής επιστροφής !
Γιατί πρέπει  να θυμόμαστε και μην ξεχνούμε ότι είμαστε Καππαδόκες.

Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης και ο Χρήστος  που ανέλαβαν από κοινού τα  ''30α ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ''θα τα καταφέρουν και μεταξύ άλλων, αλλά και με  την βοήθεια όλων μας θα προσδώσουν μια μεγαλύτερη   “γλυκιά γεύση” από Μικρά Ασία.

" Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις  ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον" Γιώργος Σεφέρης



kapadokikokarditsas.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget