Halloween Costume ideas 2015

Οι καθυστερήσεις φυτεύσεων στις ΗΠΑ προκαλούν νευρικότητα στην παγκόσμια αγορά αραβοσίτου

Οι καθυστερήσεις στην φύτευση λόγω υπερβολικής υγρασίας που παρουσιάζεται στις ΗΠΑ έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το παγκόσμιο εμπόριο αραβοσίτου, αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε, στις 31 Μαΐου του 2013, το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC). Παρόλα αυτά υποστηρίζει ότι υπάρχουν αυξημένες προοπτικές στην αναμενόμενη παραγωγή παρά την καθυστέρηση της σποράς. Οι τιμές εξαγωγών αραβοσίτου σε ΗΠΑ και Αργεντινή παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, ενώ μια μικρή άνοδο παρουσιάζουν στη Βραζιλία.
Όπως υποστηρίζει το IGC, παρά τις καλλιέργειες ρεκόρ στη Νότια Αμερική και μια μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης, τα τελικά αποθέματα, στο τέλους του 2012/2013, προβλέπεται να είναι αρκετά πιεσμένα, ιδιαίτερα στις χώρες που είναι μεγάλοι εξαγωγείς.
Ακόμη το Συμβούλιο εκτιμά ότι η παγκόσμια παραγωγή αραβοσίτου αναμένεται να ανακάμψει, κατά 10%, την περίοδο 2013/2014, ενώ κατά 6% προβλέπεται να αυξηθεί η ζήτηση για χρήση σε ζωοτροφές.
Στο μεταξύ οι σημαντικές βροχοπτώσεις που έπεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουκρανία είχαν σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των προοπτικών στην παραγωγή αραβοσίτου. Όμως οι βροχοπτώσεις δεν έπεσαν στη νότια Ρωσία, που είναι η κυριότερη περιοχή παραγωγής σιταριού. Συγκεκριμένα η ανομβρία μαστίζει τις περιοχές της Σταυρούπολης, Ροστόφ και Βόλγογκραντ, όπου παράγεται το 60% του χειμερινού σιταριού της Ρωσίας.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget