Halloween Costume ideas 2015

Βιβλία για το Καππαδοκικό

Αλιβάνογλου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΛΙΒΑΝΟΓΛΟΥ -ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ
Γεννήθηκε στο Καππαδοκικό Καρδίτσας από γονείς Μικρασιάτες. Έκανε διετή μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και εξομοίωση πτυχίου στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Για την εξομοίωση του πτυχίου κατέθεσε εργασία σχετική με την αισθητική του παραμυθιού. Απόρροια αυτής της εργασίας ήταν η συλλογή παραμυθιών της Καππαδοκίας από υπερήλικες Μικρασιάτες παραμυθάδες. Εργάστηκε ακούραστα από τη θέση της γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Καππαδοκικού "Η προσφυγιά" για την αναβάθμιση και προβολή του Συλλόγου, για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της Καππαδοκικής παράδοσης και κουλτούρας, για την κατασκευή 16 παραδοσιακών φορεσιών της Καππαδοκίας, για τη διδασκαλία των αυθεντικών χορών της της Καππαδοκίας και τη σύσφιξη των σχέσεων με άλλα αδελφά Σωματεία, μέσω της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Ο.Π.Σ.Ε. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καππαδικικού.
Έχει κάνει εισηγήσεις σε συνέδρια λαογραφικά και ιστορικά και αρθρογραφεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο με θέματα ιστορικά, λαογραφικά και παιδαγωγικά. Υπηρέτησε ως νηπιαγωγός σε σχολεία της Κοζάνης, της Αθήνας και σήμερα υπηρετεί στην Καρδίτσα σαν υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών. Είναι παντρεμένη με τον Ματθαίο Παπάγγελο και μητέρα τριών αγοριών.
Άλλα βιβλία της:
1. Η πανέμορφη λίμνη και η νεράιδα (εκδόσεις Εκτυπωτική) Οικολογικό
2. Ο πράσινος κουμπαράς (συμμετοχή) εκδόσεις Ψυχογιός Οικολογικό
3. Στον κόσμο της φαντασίας (συμμετοχή) εκδόσεις Άγκυρα
4. Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η πρωτοχρονιά (συμμετοχή) εκδόσεις Ψυχογιός
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
Το ταξίδι που δεν έγινε Δύο αρκετά ηλικιωμένα ανδρόγυνα Καππαδοκιτών Μικρασιατών προσφύγων, ξεκίνησαν να επισκεφτούν την πολυπόθητη πατρίδα τους, πριν κλείσουν για πάντα τα μάτια τους. Ένα γραφειοκρατικό όμως γεγονός στα σύνορα της Τουρκίας τους αναγκάζει να επιστρέψουν απαρηγόρητοι πίσω. Οι αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων στήσανε χορό μέσα στο τρένο της επιστροφής. Η ζωή στην πατρίδα, τα ήθη, τα έθιμα, οι συνήθειες, ο τρόπος σκέψης, τα δραματικά γεγονότα της καταστροφής και του ξεριζωμού, ξετυλίγονται σαν κινηματογραφική ταινία μπροστά τους.
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Τα παραμύθια της Καππαδοκίας Τα παραμύθια της Καππαδοκίας είναι μια συλλογή από 12 διαλεχτά λαϊκά παραμύθια που η συγγραφέας μάζεψε από υπερήλικες Μικρασιάτες παραμυθάδες. Στην Καταγραφή των παραμυθιών η συγγραφέας κράτησε το φυσικό και αβίαστο τρόπο αφήγησης των χαρισματικών παραμυθάδων. Είναι ένα θαυμάσιο εικονογραφημένο βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα όχι μόνο από μικρούς αναγνώστες αλλά και από μεγάλους.
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Οι Άγιοι της Καππαδοκίας Με καρτερία και υπομονή αγίου, η Καππαδόκισσα συγγραφέας του πονήματος αυτού, επί χρόνια, συνέλεγε το υλικό για να πραγματοποιήσει το όνειρο και την επιθυμία εκατοντάδων χιλιάδων Καππαδοκών ανά την υφήλιο. Να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος τη συμβολή της φίλτατης Καππαδοκίας, της πατρίδας των προγόνων μας, στην εδραίωση και εξάπλωση του Χριστιανισμού αλλά κυρίως της Ορθοδοξίας. Άγιοι, όσιοι, μάρτυρες, πλήθος επωνύμων, γνωστών αλλά και αγνώστων διαμόρφωσαν με πείσμα, υπερασπίσθηκαν, υπερέβαλλαν κάθε ανθρώπινο και πρόβαλλαν και διέδωσαν τις αναλλοίωτες αξίες της Χριστιανικής πίστης.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΧΟΥΡ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Τσουχούρ Καππαδοκίας Η καταγεγραμμένη ιστορία ενός τόπου, ενός λαού, αποτελεί αναμφίβολα ανεκτίμητη προσφορά στην έρευνα, στην αναζήτηση, στο αναγνωστικό κοινό και κυρίως στους επίγονους των πρωταγωνιστών. Η ιστορία της αλησμόνητης πατρίδας φέρνει νοσταλγία στους μεγάλους, ζωντανεύει αναμνήσεις, μαγεύει και γοητεύει τους νέους. Διάκονος του λόγου που υπηρετεί τις ρίζες, τη μνήμη, την παράδοση, τη συνέχεια, τον πολιτισμό, η συγγραφέας ανασύρει από το θαυμαστό της ταξίδι στο παρελθόν, την αγωνία, τα βιώματα και τους πόθους ενός ολόκληρου λαού.
Ετικέτες

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget