Halloween Costume ideas 2015

ούνασι(παραδοσιακό φαγητό)

Το “ούνασι” είναι ένα φαγητό που τρώγεται ακόμα και σήμερα και το τρώνε μικροί και μεγάλοι!!!
Στην κατσαρόλα βάζουμε νερό, μετά καθαρίζουμε τη φακή και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό. Βάζουμε λίγο λάδι, λίγη σάλτσα, αλάτι και την αφήνουμε να βράσει, όμως προσέχουμε να μην είναι νερουλή.
Κοσκινίζουμε λίγο αλεύρι, μέσα σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ελάχιστο λάδι και νερό. Το ζυμώνουμε και φροντίζουμε το ζυμάρι μας να είναι σκληρό. Ανοίγουμε φύλλο στον πλάστη, το κόβουμε, ίσια στη μεση και το ζυμάρι γίνεται λωρίδες. Μετά το κόβουμε στο μήκος της χυλόπιτας.
Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό, περίπου μέχρι τη μέση. Όταν βράζει το νερό, ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Μετά ρίχνουμε το ζυμάρι που κόψαμε πρηγουμένως. Το αφήνουμε να βρα΄σει, όση ώρα βράζουν και τα μακαρόνια.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα κάτω από τη βρύση και ρίχνουμε λίγο κρύο νερό, χύνουμε το μισό και ρίχνουμε τη φακή μέσα στα “μακαρόνια”. Βάζχουμε στο τηγάνι λίγο λάδι, τρίβουμε ένα κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Το αφήνουμε λίγο να κοκκινίσει και ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι κια το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό.
Το “ούνασι” είναι έτοιμο!

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget