Halloween Costume ideas 2015

Το Λαογραφικό μουσείο

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008 το απόγευμα 6 μ.μ. εγκαινιάστηκε από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων, πρωτοπρεσβύτερο ιερέα Ηλία Γώγο και τον ιερέα ΑΛιβάνογλου Νικόλαο, τον αντινομάρχη Μ. Καρατσιώρη και τον αντιδήμαρχο Σοφάδων κ. Ταγκούλη το Καππαδοκικό Λαογραφικό Μουσείο στο Καππαδοκικό Καρδίτσας. Η ίδρυση του Μουσείου είναι μια αξιόλογη προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών Καππαδοκικού πουθ με την πρόθυμη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού άνοιξαν τα μπαούλα τους και προσέφεραν με αγάπη και ιδιαίτερη συγκίνηση τα διάφορα ιερά κειμήλια που έφεραν οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους από την αλησμόνητη πατρίδα τους, το Τσουχούρ Καππαδοκίας, το κακοθύμητο έτος 1924 και διατήρησαν μέχρι σήμερα με θρησκευτική ευλάβεια. Τη συλλογή του Μουσείου εμπλούτισε με 70 αυθεντικά αντικείμενα φερμένα από το Βέξε και τη Σινασό της Καππαδοκίας η εκλεκτή Καππαδόκισσα Πηνελόπη Πετμετζόγλου και ο σύζυγός της Αναστάσιος Κωνσταντινίδης με την πρόθυμη μεσολάβηση του Μάριου Μισαηλίδη. Ο Σύλλογος Γυναικών τους ευχαριστεί θερμά και υπόσχεται να διαφυλάξει τα κομμάτια αυτά ως κόρη οφθαλμού.



Στόχος της ίδρυσης του Μουσείου είναι η διάσωση της πολιτιστικής Καππαδοκικής παράδοσης και κουλτούρας μέσω της καταγραφής και περισυλλογής των χρηστικών εργαλείων και αντικειμένων της καθημερινής ζωής, όπως είδη νοικοκυριού, εικόνες, βιβλία με καραμανλίδικη γραφή, χώμα και νερό από την Καππαδοκία, παλιά έγγραφα, φωτογραφίες, παραδοσιακές φορεσιές και χιλιάδες αναμνήσεις. Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ασήμω Πασχαλίδου και τα μέλη του Δ.Σ. νοιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσους προσέφεραν τα εκθέματα και βοήθησαν με προσωπική και εθελοντική εργασία στο στήσιμο του Μουσείου. Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Καππαδοκικού, σαν άλλη "κιβωτός" θα διαφυλάξει όλον αυτόν τον λαογραφικό πλούτο και θα τον προβάλλει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

{facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget